Керівник групи харківських альпіністів Ігор Логвиненко загинув при сходженні на гору Казбек у Північній Осетії (Росія). Про це 17 вересня повідомили "РИА-Новости" з посиланням на МНС республіки.

У повідомленні МНС зазначено, що вчора, 16 вересня, о 21.40 до оперативного чергового північно-осетинського пошуково-рятувального загону від громадянина України, мешканця Харкова, надійшло повідомлення про те, що на його стільниковий телефон прийшло SMS-повідомлення від учасників туристичної групи з Харкова, що здійснює сходження на Казбек. У SMS-ці говорилося: "Загинув керівник групи Ігор Логвиненко, знаходимося на висоті 4200 м на плато Спартака", а також вказувалося, що спроби зв'язатися з родичами І.Логвиненко успіху не мали.

Рятувальники повідомили, що група на зв'язок не виходить. Сьогодні, 17 вересня, о 8.45 для проведення пошуково-рятувальних робіт на місце загибелі альпініста вийшла група з чотирьох рятувальників.

Довідка "SQ". Туристична група з Харкова у складі шести чоловік була зареєстрована в Північно-Осетинському пошуково-рятувальному загоні. Вийшовши на маршрут другої категорії складності 10 вересня, вона планувала завершити похід 27 вересня.