Вища рада збройних сил Єгипту скасувала дію конституції і розпустив обидві палати парламенту - Народні збори і Консультативна рада. Як повідомив УНІАН, тимчасове військове керівництво країни встановило термін у шість місяців для підготовки до виборів. Протягом цього терміну в країні буде діяти перехідний уряд.

Президент Єгипту Хосні Мубарак, який подав у відставку і залишив Каїр, зараз знаходиться в Шарм-аль-Шейху. За даними газети "Al Masry al Youm", у нього погіршився стан здоров'я, і зараз він знаходиться в комі.

Як стало відомо, під час заворушень в столиці Єгипту з Каїрського музею вкрали вісім історичних цінностей, у тому числі статую фараона Тутанхамона. Музей зазнав нападу 28 січня, коли будинок неодноразово закидали пляшками із запальною сумішшю і камінням, поруч горіли автомашини, будувалися барикади.

Довідка "SQ". Х.Мубарак, що правив Єгиптом 30 років, 11 лютого подав у відставку з поста президента (після 18 днів народних заворушень). Президент передав владу Вищій раді збройних сил Єгипту, який очолює міністр оборони Мохаммед Хусейн Тантаві. За час масових протестів і заворушень у Єгипті загинули як мінімум 300 осіб, більше 5 тисяч отримали поранення.