Нападник іспанської "Барселони" і збірної Аргентини Ліонель Мессі отримав свій четвертий "Золотий м'яч" у кар'єрі. Цей приз був вручений йому на гала-церемонії ФІФА у Цюріху (Швейцарія) вчора, 7 січня.

Мессі отримав нагороду з рук володаря "Золотого м'яча" 2006 р. італійця Фабіо Каннаваро. Аргентинець випередив у боротьбі за звання кращого футболіста свого одноклубника Андреса Іньєсту і португальця Кріштіану Роналду з мадридського "Реала". 25-річний Мессі став першим футболістом в історії, який завоював цей приз чотири рази, причому поспіль. До нього трьом футболістам вдавалося тричі завойовувати "Золотий м'яч" - голландцям Йохану Кройфу і Марко ван Бастену, а також французу Мішелю Платіні.

Крім того, на церемонії вручили приз найкращому тренеру 2012 р. з версією ФІФА. Ним став наставник збірної Іспанії Вісенте Дель Боске, який привів свою команду до перемоги на чемпіонаті Європи 2012 р. в Україні та Польщі. Він випередив у боротьбі за цю нагороду екс-головного тренера "Барселони" іспанця Хосепа Гвардіолу і тренера мадридського "Реала" Жозе Моурінью.