Умер американский актер Майкл Дункан, звезда "Зеленой мили"

 


Американський актор Майкл Кларк Дункан, відомий за роллю Джона Коффі у фільмі "Зелена миля", помер сьогодні вночі у США на 55-му році життя. Про це повідомили "РИА Новости".

Актор помер після півтора місяців лікування в одній із клінік Лос-Анджелеса. У лікарню Дункан потрапив 13 липня, коли у нього раптово зупинилося серце. Прибулі медики доставили його до реанімації, де їм вдалося знову запустити серце актора. Однак упоратися з хворобою Дункан так і не зміг.


Довідка "SQ". Дункан народився в 1957 р. в Чикаго. Завдяки своїм фізичним даним (його зріст становив майже 2 м, а вага перевищувала 130 кг) працював викидайлом у чиказьких клубах, охоронцем у Лос-Анджелесі. Із ролей охоронців він починав і свій шлях у кіно.

Першим відомим голлівудським фільмом, у якому йому вдалося знятися, став "Армагеддон" (1998 р.). Через два роки завдяки знайомству з Брюсом Віллісом Дункан отримав роль ув'язненого в картині "Зелена миля". За цю роботу актор був номінований на кінопремії "Оскар" і "Золотий глобус". Дункан також знімався в таких фільмах, як "Дев'ять ярдів", "Цар скорпіонів", "Місто гріхів" та інших.