Сьогодні, 4 лютого - Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями.

Довідка "SQ". Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями - щорічний захід, який організовується Міжнародним протираковим союзом з 2005 р. Мета цього дня - привернути увагу громадськості до цієї глобальної проблеми, нагадати про те, наскільки небезпечні і поширені онкологічні захворювання.
Щороку цей день позначений певною темою. Тема 2013 р. "Рак - чи знаєте ви?" пов'язана з розсіюванням міфів і помилок про рак (те, що рак є тільки проблемою охорони здоров'я; що рак є хворобою багатих людей похилого віку і розвинених країн, що рак - смертний вирок, що рак - це доля людини).
Рак - це загальне позначення великої групи хвороб, які можуть вражати будь-яку частину тіла. Використовуються також терміни злоякісні пухлини та новоутворення. Характерною ознакою раку є швидке утворення аномальних клітин, що проростають за межі своїх звичайних кордонів і здатних проникати в довколишні частини тіла і поширюватися в інші органи. Найпоширеніші типи раку в усьому світі: серед чоловіків - рак легенів, шлунка, печінки, товстої кишки, стравоходу і простати; серед жінок - рак молочної залози, легень, шлунка, товстої кишки і шийки матки.