Умер экс-посол России в Украине В. ЧерномырдинСпеціальний представник президента Росії з питань економічного співробітництва з державами - учасниками СНД, колишній прем'єр-міністр Росії, екс-посол Росії в Україні Віктор Черномирдін помер в ніч на 3 листопада в Москві (Росія). Йому було 72 роки. Про це повідомили "РИА Новости".

Довідка "SQ". Віктор Степанович Черномирдін народився 9 квітня 1938 р. в Оренбурзькій області. Закінчив Куйбишевський індустріальний інститут і Всесоюзний заочний політехнічний інститут. У 1989 р. очолив перший у країні державний концерн "Газпром", утворений на базі Міністерства газової промисловості СРСР. У травні 1992 р. президент Росії Борис Єльцин призначив В.Черномирдіна віце-прем'єром з паливно-енергетичного комплексу. З 1992 до 1998 рр. - голова уряду Росії.

У травні 2001 р. був призначений послом Росії в Україні, а також спецпредставником президента з розвитку російсько-українських торгово-економічних зв'язків. У червні 2009 р. президент Росії Дмитро Медведєв своїм указом звільнив його з посади посла в Україні і призначив своїм радником і спеціальним представником з питань економічного співробітництва з державами - учасниками СНД.