Громадянам України з 1 листопада для в'їзду до Хорватії знову необхідно мати візу або пакет інших документів, пишуть "Факти" з посиланням на МЗС Хорватії.

Нагадаємо, на період з 1 квітня до 31 жовтня влада Хорватії в односторонньому порядку тимчасово скасувала візовий режим з Україною, а також з Росією, Казахстаном і Азербайджаном. В'їзд до країни був можливий на термін до 90 днів. Подібне рішення було прийняте четвертий рік поспіль з метою збільшення прибутку від туристичної галузі.

З 1 листопада перетин хорватського кордону також можливий без візи, але вже за обов'язкової наявності оригіналу туристичного ваучера або нотаріально завіреного гарантійного листа від фізичної чи юридичної особи з Хорватії. Ваучер та гарантійний лист діють тільки для одного в'їзду до Хорватії.

Крім того, як мінімум до 31 грудня 2012 р. не буде потрібна віза для в'їзду до Хорватії громадянам, які мають дозвіл на проживання в одній з країн Шенгенської угоди, або мають дворазові та багаторазові шенгенські візи типу С або шенгенські візи типу D. Нагадаємо, що 1 січня 2013 р. Хорватія стане членом Євросоюзу.