Головне управління (ГУ) юстиції в Харківській області не перешкоджає реєстрації зміни керівництва облорганізації політичної партії "Єдиний центр". Про це 15 вересня заявила "SQ" заступник начальника ГУ Юлія Коваленко, коментуючи заяву лідера "Єдиного центру" Ігоря Кріля про те, що обласне управління юстиції "під безглуздими приводами відмовляється зареєструвати зміну керівництва обласної організації "Єдиного центру".

"Якби "Єдиний центр" звернувся до нас разів десять, а ми під різними приводами йому відмовили, тоді, напевно, лідер партії і міг би так сказати. Але облорганізація "Єдиного центру" звернулася до нас з інформацією про зміну керівництва всього один раз! І ми у встановлений законом строк відповіли їм, відмовивши брати інформацію до відома. Причина відмови полягала в тому, що деякі районні організації "Єдиного центру" або не підтвердили, що в них проводили конференції, на яких було направлено делегатів на облконференцію партії, або взагалі не були знайдені за місцем реєстрації. Ми дали відповідь "Єдиного центру" близько двох тижнів тому, після цього вони до нас не зверталися й виправленої інформації не надали. Відповідно, поки що обране на облконференціі керівництво облорганізації партії не можна вважати легітимним ", - повідомила Ю.Коваленко.

Довідка "SQ". Народний депутат, лідер "Єдиного центру" І.Кріль від імені партії направив президентові України Віктору Януковичу відкритого листа з приводу "загрози життю кандидата в мери Харкова Андрія Білогрищенка". Про це 15 вересня повідомив офіційний сайт "Єдиного центру". У листі також було зазначено, що ГУ юстиції в Харківській області "під безглуздими приводами відмовляється зареєструвати зміну керівництва обласної організації "Єдиного центру", хоча за законом не має на це права".