Більшість опитаних харків'ян (67,2%) очікує порушень і фальсифікацій на майбутніх виборах міського голови (призначені на 31 жовтня - "SQ"). Такі результати соціологічного опитування, проведеного Всеукраїнським соціологічним консорціумом, до якого входять Київський інститут проблем управління ім. Горшеніна, Центр прикладних досліджень "Пента" та Інститут перспектив міста.

Як заявив 14 жовтня журналістам директор інституту ім.Горшеніна Володимир Фесенко, в Харкові на цих виборах буде достатньо сильне протистояння влади й опозиції. За його словами, одним з основних чинників, який визначить підсумки голосування на виборах мера міста, стане явка виборців. "Нагадаю історію з київськими виборами 2008 р. - тоді перемогу Леоніда Черновецького в значній мірі визначив той факт, що багато виборців, які критично до нього ставилися, не прийшли голосувати", - заявив В.Фесенко.

За його словами, на результат виборів будуть впливати виборчі кампанії кандидатів. "У той же час фактор адмінресурсу і явка виборців також відобразяться на результатах місцевих виборів", - зазначив В.Фесенко.

Довідка "SQ". Опитування проводилося з 9 до 13 жовтня методом телефонного інтерв'ю. Усього було опитано 1 тис. респондентів, квоти - стать, вік, район і освіта респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 3,2%.