Скаргу кандидата на посаду харківського міського голови Ігоря Швайки на бездіяльність Харківського міськвиборчкому при розгляді факту протизаконної агітації кандидата від Партії регіонів Геннадія Кернеса було розглянуто 13 жовтня на засіданні Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це повідомили "SQ" у прес-службі облорганізації ВО "Свобода" (І.Швайка висунутий кандидатом у мери Харкова від ВО "Свобода" - "SQ").

Своїм рішенням ЦВК задовольнила скаргу, в результаті чого Харківський міськвиборчком повинен винести остаточне рішення щодо матеріалів про Г.Кернеса, розміщених у комунальній газеті "Харьковские известия". Заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна зазначила, що, незважаючи на формальний порядок, ЦВК має право самостійно розглянути факт порушення виборчого процесу в Харкові.

Як повідомили в прес-службі облорганізації "Свободи", за рішенням Центральної виборчої комісії матеріали скарги І.Швайки і скарга будуть направлені до прокуратури Харківської області з проханням провести перевірку видання "Харьковские известия" на предмет ведення протизаконної агітації.

Довідка "SQ". Згідно скарги, 6 жовтня біля станції метро "Університет" харків'янам роздавали газету "Харьковские известия", яка містила агітацію за Г.Кернеса. 7 жовтня І.Швайка звернувся до міськвиборчкому зі скаргою на цей факт. 9 жовтня Харківська міська виборча комісія розглянула скаргу І.Швайки. При цьому через брак голосів скаргу не задовольнили і не відхилили.