Г. Кернес избран харьковским городским головой - официальные данные горизбиркомаХарківська міська виборча комісія прийняла протокол за результатами виборів міського голови. За результатами обробки 100% протоколів дільничних виборчих комісій на виборах харківського міського голови у в.о. міського голови, кандидата від Партії регіонів Геннадія Кернеса - 130 тис. 352 голоси, у кандидата від ВО "Батьківщина" Арсена Авакова - 127 тис. 608 голосів, кандидата від Компартії Алли Александровської - 79 тис. 639. Всього в голосуванні взяли участь 444 тис. 282 людини. 11 тис. 67 бюлетенів визнані недійсними. За це рішення проголосували 10 членів комісії, проти - 3.

Проти всіх проголосували 47 тис. 244 виборці. За даними міськвиборчкому, серед інших кандидатів на пост мера Харкова голоси розподілилися так: Євген Гутков ("Сильна Україна") набрав 15 тис. 782 голоси, Андрій Білогрищенко ("Єдиний центр") - 12 тис. 726, Юрій Орел (партія "УДАР") - 7 тис. 765, Ігор Швайка (ВО "Свобода") - 3 тис. 643, В'ячеслав Д'яченко (Українська соціал-демократична партія) - 2 тис.390, Олександр Сирота (партія "Справедливість") - 1 тис. 756, Наталія Пилипенко ("Союз") - 1 тис.405, Олександр Шармар ("Громадська сила") - 1 тис. 198, Володимир Дронов (НДП) - 1 тис. 62, Ілля Тимохін ("Нова сила") - 645 .

У залі, де працює міськвиборчком представники партії "Зелена планета" вивісили кілька плакатів "Голова підрахуй чесно" і "Рахуйте чесно".

Як заявила член міськвиборчкому Людмила Мосежна (ВО "Батьківщина"), це рішення комісія прийняла без участі п'яти членів комісії, яких не попередили. Л.Мосежна підкреслила, що, коли вона захотіла ознайомитися з прийнятим комісією протоколом, протокол відразу наданий не був, він тільки пишеться. Вона заявила, що раз протоколу немає, то голосування не було.

За словами голови міськвиборчкому Олександра Дмитренка, немає ніяких підстав для невизнання результатів виборів. Як заявив О.Дмитренко, протокол комісії не голосується, голосується постанова комісії, яка пишеться від руки секретарем комісії, а протокол складається після голосування і підписується членами комісії. Він підкреслив, що оголошував вчора членам комісії, що сьогодні буде підбиття підсумків голосування з виборів міського голови. О.Дмитренко відзначив, що початок засідання комісії було призначено на 8.00, проте членів комісії чекали, і засідання відкрилося о 9.30. Він також повідомив, що сьогодні комісія продовжить розгляд скарг, уже розглянуто близько половини.