Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про свою підтримку наміру кандидата на посаду мера Харкова Арсена Авкова звернутися до Європейського суду з прав людини щодо фальсифікацій під час виборів мера міста. Як повідомив офіційний сайт Харківської облорганізації ВО "Батьківщина", про це Ю.Тимошенко заявила 9 листопада на прес-конференції в Києві. За її словами, те, що зараз відбувається під час судових процесів, в яких оскаржуються результати виборів, свідчить про заангажованість судової системи. "До українських судів звертатися немає ніякого сенсу", - підкреслила вона.

Довідка "SQ". Харківський апеляційний адміністративний суд 9 листопада не задовольнив скаргу кандидата А.Авакова на відмову суду першої інстанції задовольнити позов про перерахунок голосів на виборах міського голови. Так, апеляційний суд постановив залишити без змін рішення адміністративного суду, яким представникам А.Авакова відмовлено у задоволенні позову за всіма сімома пунктами, у тому числі і щодо перерахунку голосів на виборах міського голови.

Представники А.Авакова 4 листопада подали позов до Харківської міської територіальної виборчої комісії щодо визнання протизаконною її бездіяльності в питаннях належної організації виборів міського голови при упаковці бюлетенів, їх транспортування, неналежного складання протоколів. А.Аваков вимагав зобов'язати міськвиборчком провести повторний підрахунок голосів на виборах мера на 56 ділбницях. 5 листопада Окружний адміністративний суд Харкова відхилив позов кандидата, посилаючись на те, що доказова база позову необгрунтована.

Харківський міськвиборчком 5 листопада оголосив результати виборів міського голови. За даними міськвиборчкому, в.о. міського голови, кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес набрав 130 тис. 352 голоси, кандидат від ВО "Батьківщина" А.Аваков - 127 тис. 608 голосів, кандидат від Компартії Алла Александровська - 79 тис. 639.