"Результати виборів у Луганську і Харкові не можуть бути оголошені, поки не будуть винесені рішення з усіх без винятку скарг у виборчих комісіях і позови до судових інстанцій" - йдеться в заяві партії "Фронт змін", розміщеному на офіційному сайті партії.

"У Луганську і Харкові не повинна повторитися одеська ситуація, коли мера міста оголосили, не дочекавшись завершення судових розглядів щодо порушень виборчого законодавства, коли в підозрілої поспіху в суботу зібрали нелегітимне засідання міськради і за допомогою міліції, застосовуючи силу до жінок, захоплювали кабінет мера", - підкреслено в заяві.

"Фронт змін" наголосив, що перемога кандидата від Партії регіонів у Харкові, якщо не будуть спростовані всі звинувачення у фальсифікації виборів, буде спірною. "Тому вимагаємо заборонити оголошення результатів виборів у цих містах до остаточного врегулювання всіх суперечливих питань у виборчкомах і судах, а також, за необхідності, перерахунку голосів. Якщо влада дійсно може довести, що її представники виграли вибори у чесній та відкритій боротьбі, їй нема чого боятися - перерахунок голосів тільки підтвердить її результат", - підкреслено в заяві.

Довідка "SQ". Харківський міськвиборчком 5 листопада оголосив результати виборів міського голови. За даними міськвиборчкому, в.о. міського голови, кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес набрав 130 тис. 352 голоси, кандидат від ВО "Батьківщина" Арсен Аваков - 127 тис. 608 голосів, кандидат від Компартії Алла Александровська - 79 тис. 639.