Харківська облаорганізація ВО "Свобода" розцінює дії Харківської міської територіальної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів до Харківської міськради та міського голови як свідомо такі, що спотворюють волевиявлення громадян і спрямовані на узурпацію влади в місті Партією регіонів. Про це "SQ" повідомили в прес-службі облорганізації партії.

У заяві ВО "Свобода" відзначено, що різноспрямовані за своїми показниками паралельні підрахунки, які проводилися виборчими штабами Партії регіонів, ВО "Батьківщини" та інших партій і кандидатів, а також "безпрецедентно низька явка виборців і незвично високий відсоток голосів проти всіх", дають підстави стверджувати, що місцеві вибори в Харкові не відбулися.

"Весь виборчий процес у Харкові був не змаганням незалежних кандидатів на посаду міського голови та кандидатів у депутати міськради, а брудною війною виборчих технологій через підконтрольні ЗМІ. Кандидатам на посаду міського голови і представникам політичних партій, які брали участь у виборах, не було забезпечено гарантованого законом права на агітацію за рахунок бюджету", - йдеться в заяві.

"З огляду на численні порушення, які були допущені як учасниками виборчого процесу, так і самими виборчими комісіями, а також беручи до уваги той факт, що усунення таких порушень на 5 листопада неможливе, облорганізація ВО "Свобода" вимагає від міськвиборчкому визнати вибори міського голови і міськради такими, що не відбулися, і призначити перевибори", - зазначено в заяві.

Довідка "SQ". Раніше Харківська облорганізація Народного Руху України заявила про невизнання результатів місцевих виборів.