Виставка пам'яті художника Віктора Гонтарова відкриється 1 липня в Харківській міській художній галереї. В експозиції будуть представлені малюнки, ескізи та етюди з сімейного архіву майстра. Виставка приурочена до другої річниці смерті В.Гонтарова.

"Ми відкриваємо для глядачів секрети створення картин, особливості творчого процесу, тобто на виставці можна побачити не кінцевий результат - картину, а шлях до неї у вигляді чернеток, пошуків, ескізів, що рідко доступно сторонньому погляду", - повідомили "SQ" у галереї. Спочатку галерея передбачала зібрати експозицію графіки В.Гонтарова, проте ескізів і малюнків з сімейного архіву виявилося достатньо для проведення повноцінної виставки. Вона буде працювати до 16 липня.

Довідка "SQ". В.Гонтаров - заслужений художник України (1996 р.), професор-педагог кафедри монументального живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв (1943 - 2009 рр.), почесний громадянин Харкова (2006 р.), лауреат премії "Народне визнання" (2007 р.), лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка (2009 р.).

Народився в 1943 р. у с. Сотницький Козачок Харківської області. Закінчив Харківське художнє училище та Ленінградське вище художньо-промислове училище ім. В.Мухіної. Роботи В.Гонтарова знаходяться в музеях, галереях і приватних колекціях у Німеччині, Ізраїлі, Іспанії, Італії, Канаді, США, України та країнах СНД. Помер 7 липня 2009 р.