XIV Міжнародний фестиваль "С.Рахманінов та українська культура" пройде з 30 березня по 4 квітня в Харківській обласній філармонії.

Як зазначено на сайті Харківської облдержадміністрації, щороку фестиваль збирає безліч відомих музикантів із різних країн. Зокрема, у філармонії виступлять лауреат міжнародних конкурсів, піаніст Олексій Набіулін (Росія) та народний артист СРСР та Естонії, голова журі Міжнародних конкурсів вокалістів ім. І.Алчевського Маті Пальм (Естонія). Разом із ними у фестивалі візьмуть участь і молоді таланти - лауреати та дипломанти міжнародних конкурсів, зокрема Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва. На концертах фестивалю прозвучать твори Рахманінова, Шопена, Ліста, Скрябіна, сучасних українських і зарубіжних композиторів.

Довідка "SQ". Міжнародний фестиваль "С. Рахманінов і українська культура" заснований у 1998 р. У 2004 р. "за оригінальність концепції, високий професіоналізм та значний внесок у розвиток процесу інтеграції музичної культури України у світовий музичний простір" фестиваль прийнятий у Всесвітнє рахманінівське товариство в Лондоні (Великобританія). Директор і художній керівник фестивалю - член Всесвітнього рахманінівського товариства, заслужений діяч мистецтв України Лариса Трубнікова.