Документально-художня виставка "Вулиця Хрещатик - від проекту реконструкції до сьогоднішнього дня" проходить у фойє Київради. Як повідомив "Кореспондент" з посиланням на прес-службу Київради, виставка організована спільно з Центральним науково-технічним архівом України (Харків) та громадським об'єднанням художників "Вітальня на Дворянській" (входить в корпорацію "Консалтингова група "Рубаненко і партнери", теж Харків).

В експозиції представлені основні елементи проекту повоєнної відбудови Хрещатика, які зберігаються в харківському архіві, історичні документи конкурсного відбору проектів і архітектурні пейзажі Хрещатика, які виконав харківський художник Віктор Чурсін.

"Саме в Харкові зберігаються унікальні архівні документи проекту післявоєнного відродження Хрещатика. Харків'яни, люблячи своє місто і зберігаючи його самобутність, не менш дбайливо ​​ставляться до історії столиці України - міста-героя Києва - і пишаються красою головної вулиці країни - Хрещатика", - зазначено на сайті корпорації "Рубаненко і партнери".

Презентація виставки в Києві відбулася 26 січня.