Виставка живопису Віктора Погорєлова "Алюзія" 26 жовтня відкрилася в Харківській міській художній галереї. За словами її директора Тетяни Тумасьян, роботи автора "наділені глибинним філософським змістом і перегукуються з роботами класиків живопису".

Як повідомив сам художник під час відкриття виставки, своїми картинами він хоче "в узагальненій формі поговорити про те, що відбувається з людством і як з цього видертися".

Як зазначила мистецтвознавець, співробітник Харківського художнього музею Людмила Пономарьова, представлені твори В.Погорєлова наповнені драматизмом і тоновою насиченістю, вони змушують думати і відчувати. "У цих роботах потужне, сильне осмислення сучасного життя. В них відчувається, що автор - художник-монументаліст, мислячий серйозними категоріями, які хвилюють увесь світ. Цю виставку можна було ще назвати "Апокаліпсис сьогодні" або "Катарсис", тому що кожна робота для глядача - це очищення, - повідомила мистецтвознавець. - У цих сплетеннях тіл, у неясних ликах ми відчуваємо боротьбу, яку тільки зараз осмислюємо, напевно, тому що ми самі виявилися її учасниками. Це і є життя, яке супроводжує людство. Катарсис, боротьба, падіння, піднесення і знову все спочатку".

Виставка працюватиме до 8 листопада.

Довідка "SQ". Віктор Погорєлов народився 19 квітня 1954 р. у Харкові. У 1976 р. закінчив Харківський художньо-промисловий інститут (зараз - Харківська державна академія дизайну і мистецтв). З 1975 р. активно бере участь у численних обласних, республіканських, всеукраїнських, міжнародних виставках. З 2007 р. - заслужений діяч мистецтв України. Роботи знаходяться в музеях і приватних колекціях України та інших країн.