Виставка творчих робіт медичних працівників "Їх друге покликання" відкрилася 27 січня в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. Вона є частиною однойменного обласного галузевого фестивалю-конкурсу і проводиться вже більше десяти років. Про це "SQ" повідомила організатор заходу, голова Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я Олена Благовіщенська.

Цього року виставка пройде у кілька етапів. "Таку величезну кількість робіт не можна показати в рамках однієї експозиції", - зазначила О.Благовіщенська. Демонструються близько 500 робіт: фотографії та твори декоративно-прикладного мистецтва, зокрема, вишивка, бісероплетіння, картини та вироби з бісеру, батик, іграшки, вироби, квілінг (вироби з паперу), печворк (вироби в техніці клаптикового шиття), в'язання, розпис по склу, вироби з природних матеріалів.

В експозиції представлені роботи 200 авторів. "Це медичні працівники близько 60 установ Харкова та різних районів області, науково-дослідних інститутів, медичних навчальних закладів усіх рівнів акредитації, санепідслужби, фармації", - повідомила О.Благовіщенська. Наймолодшому учаснику виставки - 18 років, найстаршому - більше 70.

Демонстровані роботи журі відібрало в рамках фестивалю-конкурсу, що передував виставці. На ньому було представлено близько 600 робіт. До складу журі увійшли представники Художнього музею, Обласного центру культури та мистецтва та інших художніх центрів. "Ми їх запрошуємо для того, щоб вони професійно оцінили роботи і вибрали переможців", - розповіла О.Благовіщенська. Вона додала, що щорічно кількість робіт, які беруть участь у конкурсі, збільшується.

"Наші медичні працівники постійно перебувають у стані емоційної напруги, їм потрібно відновлювати свої душевні сили і, мистецтво може допомогти в цьому, - відзначила О.Благовіщенська. - Друге покликання медичних працівників - дарувати людям радість, свій талант".

У церемонії відкриття виставки взяли участь заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, заступник голови правління обласного об'єднання профспілок Ніна Караван і директор облцентру культури і мистецтва Тетяна Іщенко. Також на заході медики виконали творчі номери та відбулося нагородження переможців фестивалю-конкурсу. Виставка працюватиме до 15 лютого.

Наступний етап фестивалю-конкурсу, за словами О.Благовіщенської, - це виставка живопису, яку планується представити в березні.

Довідка "SQ". Виставку організував обком Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я за підтримки головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації і департаменту охорони здоров'я Харківської міськради.