У Харкові буде створений музей, присвячений аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Як повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА) музей буде створений на базі матеріалів, які були зібрані для виставки "Чорнобиль. Я там був". Про це заявив автор виставки Юрій Ворошилов. "У нас буде не просто музей, а справжня данина пам'яті ліквідаторам наслідків цієї катастрофи", - підкреслив він.

Голова ХОДА Михайло Добкін також відзначив, що Харкову необхідний подібний музей. "Такий музей обов'язково повинен бути в Харкові, тому що саме в нашому місті починався чорнобильський рух", - підкреслив губернатор.

Довідка "SQ". Документальна фотовиставка "Чорнобиль. Я там був", приурочена до 25-річчя катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, відкрилася 26 квітня в Харківській обласній художній галереї. Це авторський проект фотожурналіста Юрія Ворошилова, який брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. На виставці представлено більше двох тисяч знімків. За словами автора, серед фотографій є знімки, на яких відображено, як у Харкові зароджувалися перші громадські чорнобильські організації.

Як повідомив у березні голова міської організації "Союз Чорнобиль Україна" Анатолій Губарєв, у Харкові цього року планується відкрити Музей Чорнобиля. За його словами, музей хотіли відкрити у квітні, до 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи, але через відсутність відповідного приміщення терміни створення музею зміщені.