Харківська міська художня галерея наступного тижня відзначить 15-річчя. Як повідомили журналістам в установі, за цей час галерея провела понад 700 виставок і культурних проектів, її відвідали близько мільйона осіб. Для художників галерея відкрилася 29 листопада 1996 р., для відвідувачів - 3 грудня того ж року.

У рамках святкування ювілею 30 листопада в виставковому залі та арт-підвалі галереї відкриється виставка "Важка артилерія". На початку листопада вона була показана в Києві в рамках міжнародної виставки-ярмарку сучасного мистецтва "ART KYIV contemporary". Харківська експозиція буде розширена і з'єднає фотографію, живопис, графіку та скульптуру 15-ти харківських авторів, серед них - Борис Михайлов, Віталій Куликов, Павло Маков, Едуард Яшин, Артем Волокітін, Гамлет Зіньковський, Роман Мінін, Аліна Клейтман, Володимир Бисов, Олександр Рідний і Ганна Іванова. "Харківські метри і яскрава молодь потрапили до складу цієї святкової виставки", - зазначила директор галереї Тетяна Тумасьян.

Як повідомила її заступник Марина Конєва, 9 листопада в галереї відкриється ще одна "ювілейна" виставка - "На землі". Це спільний проект живописця Юрія Ваткіна і фотографа Володимира Бисова. "Ю.Ваткін пише абстракції, в основі яких лежить пейзаж. В.Бисов часто знімає пейзажі. Таким чином, автори працюють з одним і тим же матеріалом. В.Бисов зняв Харківську область з висоти пташиного польоту і на основі цього матеріалу створив відеоінсталяції. Коли дивишся на землю з висоти, вона перетворюється на абстрактну композицію, і це настільки тонко перегукувалася з живописом Ю.Ваткіна, що утворився спільний проект. Різні техніки, різний матеріал, але єдина думка, єдине гармонійне рішення", - зазначила М.Конєва.