Творчий вечір "Французький бульвар" за участю французького актора П'єра Рішара відбувся 24 травня в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка в рамках III міжнародного кінофестивалю "Харківський бузок". Захід складався з двох частин: вистави "П'єру Рішару. До запитання" і концерту "Музика Парижа". Як зазначив ведучий вечора, в автобіографічній моновиставі П.Рішар "розповідає всю правду про найвідомішого у всьому світі високого блондина, голова якого вже, щоправда, добряче посивіла, але душа, як і раніше молода". За його словами, все, про що йдеться у виставі, - абсолютна правда. Також у виставі брав участь син актора Крістофер Дефей, який грав на контрабасі.

"За сценарієм, до П.Рішара приходить багато листів з різних куточків світу від різних людей. Відповіді актора на всі ці послання складаються в правдивий, безпосередній, забавний автопортрет справжньої зірки, приправлений смішними анекдотами і байками про зустрічі зі знаменитостями". - повідомляється на сайті Харківської облдержадміністрації.

Фотографувати і робити відеозйомку вистави було заборонено. Синхронний переклад тексту на російську мову транслювався на екрані.

У другій частині вечора на сцені виступили французькі музиканти Шай Мессі Себба, Тсіція, Ірен Рузель Ерблін, а також сестра П.Рішара Веронік Жиле і гурт "Lady Elles". Окрім того, почесний президент кінофестивалю, французька кіноактриса Мілен Демонжо під супровід гітари прочитала поему "Барбара".

Довідка "SQ". IIІ Міжнародний фестиваль короткометражного кіно "Харківський бузок" проходить у Харкові 22 - 27 травня. У його програмі - творчі зустрічі та майстер-класи з акторами та діячами кіно, фотовиставки, концерти, спектаклі та покази фільмів-учасників конкурсу.