Харківська художниця Ганна Саєнко взяла участь у проекті "Арт-інтервенція" у Вінниці. У його рамках художники з різних регіонів України розписували сірі, у занедбаному вигляді стіни будівель і споруд цього міста. Про це 25 травня повідомив "SQ" один з організаторів проекту, засновник "Лабораторії актуальної творчості" Олександр Никитюк. Своєю роботою "Місто-корабель" Г.Саєнко прикрасила бетонну стіну довжиною близько 12 м, площею приблизно 40 кв.м, зобразивши краєвид фантастичного міста. Художниця займалася розписом протягом трьох днів. До проекту, зокрема, приєдналися молоді митці, які живуть у двох містах - Сумах та Харкові, - Костянтин Аленінський і Олег Карпєєв.

Довідка "SQ". Г.Саєнко народилася 1983 р. у Лозовій Харківської обл. Закінчила Харківське художнє училище та Харківську державну академію дизайну і мистецтв (відділення монументального живопису). Учасниця двох десятків колективних виставок у Дніпропетровську, Києві Львові, Полтаві, Харкові. Її картини знаходяться в приватних колекціях в Росії, Україні і Швейцарії.

О.Карпєєв - уродженець Сум, студент Харківської державної академії дизайну і мистецтв, К.Аленінський закінчив цей же виш.