Виставка творчих робіт "Яким я хочу бачити цей світ" відкриється 26 січня в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. З цієї події стартує міжнародний проект "Kids' Republic" (Всесвітній дитячий і молодіжний парламент), мета якого - об'єднати дітей і молодь з різних країн для співпраці, сприяти розкриттю та розвитку їх творчих здібностей.

Як повідомив сайт центру, на виставці будуть представлені роботи дітей та молодих людей з особливими потребами: дітей з Центру соціальної реабілітації для дітей-інвалідів та інвалідів дитинства "Промінь", Харківської обласної спеціальної гімназії-інтернату для сліпих дітей ім. В.Короленка, Харківського обласного спеціального загальноосвітнього навчально-виховного комплексу для дітей з порушеннями слуху, дитячого будинку "Родина", центру реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей "Право вибору".

Усього на виставці покажуть понад 140 малюнків і виробів, створених, зокрема, незрячими дітьми за методом Брайля, дітьми з порушеннями слуху, опорно-рухової системи.

Церемонію відкриття виставки проведуть учасники телевізійного шоу-проекту "Майданс" - діти з театру пластичної драми Обласного палацу дитячої та юнацької творчості, а також гітарист Юстас Лаврусенко. Виставка працюватиме до 9 лютого.

Довідка "SQ". Обласний центр культури і мистецтва проводить захід спільно з благодійним фондом "Artworld", Департаментом праці та соціальної політики Харківської міськради, Інститутом інноваційних технологій Міністерства освіти науки, молоді та спорту України.