Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підтримує ідею встановити у Харкові пам'ятник поету і виконавцю Володимиру Висоцькому. Про це він заявив журналістам 25 січня. "Я дуже позитивно ставлюся до встановлення пам'ятника. Ця людина характеризує цілу епоху, його пісні актуальні через багато років після його смерті. Він чи не краще за всіх зміг описати в своїх піснях події Великої Вітчизняної війни. Я вважаю, що його вплив на цілі покоління можна зіставити із впливом Олександра Пушкіна - за тими посилами, які він дав через свої твори", - зазначив губернатор.

На питання про те, чи дивився він фільм "Висоцький. Дякую, що живий", який  нещодавно вийшов на екрани, М.Добкін відповів, що принципово не захотів дивитися цю стрічку, хоча чув багато позитивних відгуків. "Однак серед моїх знайомих є і ті, хто особисто знав Володимира Висоцького, і вони були шоковані, побачивши, в якому образі його представили на екрані, а також як знівелювали роль у його житті Марини Владі", - поділився губернатор.

Довідка "SQ". 25 січня актору і співаку Володимиру Висоцькому виповнилося б 74 роки.

Висоцький Володимир Семенович (25 січня 1938 - 25 липня 1980 рр.) - російський актор театру і кіно, виконавець авторських пісень, автор кількох прозових творів, заслужений артист РРФСР (1986, посмертно) і лауреат Державної премії СРСР (1987, посмертно). Навчався в Московському інженерно-будівельному інституті (1955-1956 рр.). Закінчив Школу-студію при МХАТ (1960 р.). Був актором Московського театру ім О.С.Пушкіна, Московського театру мініатюр, з 1964 р. - Театру драми і комедії на Таганці. Зіграв у більш ніж 30-ти художніх і телевізійних фільмах (у тому числі "Місце зустрічі змінити не можна", "Маленькі трагедії", "Короткі зустрічі", "Господар тайги", "Вертикаль"). Лауреат Державної премії СРСР за участь у телесеріалі "Місце зустрічі змінити не можна" й авторське виконання пісень.

У Харкові, біля Палацу спорту, в якому з 27 до 30 травня 1978 р. по дорозі до Одеси на зйомки фільму "Місце зустрічі змінити не можна" В.Висоцький дав кілька концертів, у 2008 р., до 70-річчя з дня народження актора, планувалося встановити йому пам'ятник, але його так і не встановили. Торік ініціативна група харків'ян звернулася до міського голови Геннадія Кернеса з пропозицією встановити бюст поета навпроти Палацу спорту. За даними міськради, місце під пам'ятник уже вибране, однак поки що проект не узгоджений і терміни його реалізації невідомі.