XVIII Міжнародний фестиваль виконавської майстерності "Музика - наш спільний дім" пройде з 26 листопада до 3 грудня у Харкові. Серед учасників фестивалю - близько 200 виконавців з України та країн ближнього зарубіжжя. Більшості з них від 8 до 17 років, але майже всі вони вже є лауреатами та дипломантами міжнародних конкурсів різних країн світу. Про це 23 листопада повідомив сайт Харківської міськради.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 26 листопада (початок о 15.00) у великому залі Харківської середньої спеціалізованої музичної школи (ХССМШ, вул. К.Маркса, 19). На відкритті виступлять учні середніх спеціалізованих музичних шкіл-інтернатів Києва, Львова, Одеси та Харкова. Музиканти виступлять як із сольними програмами, так і в супроводі молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський".

Фестивальну програму 27 листопада продовжить концерт хорової музики. У ньому візьме участь хор хлопчиків і юнаків ХССМШ. 28 листопада відбудеться концерт, присвячений пам'яті випускниці школи - композитора і поетеси Ірини Губаренко. У програму фестивалю також увійдуть концерт лауреатів міжнародного фестивалю "В гостях у Айвазовського" (29 листопада), концерт стипендіатів міжнародного благодійного фонду Володимира Співакова (30 листопада), парад ансамблів (1 грудня).

2 грудня у великому залі Харківського національного університету мистецтв (пл. Конституції 11/13) відбудеться спільний концерт учнів відділення спеціального фортепіано ХССМШ і студентів цього вишу.

Урочисте закриття фестивалю відбудеться 3 грудня у великому залі ХССМШ. У цей день у супроводі молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський" виступлять майбутні учасники XI Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва, який відбудеться в школі навесні 2012 р.