Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю взяв участь у Днях культури України в Ізраїлі, які пройшли 17 - 21 листопада. Харківський колектив підготував програму, в якій відображено музичне і танцювальне мистецтво різних регіонів України. Про це 21 листопада повідомив сайт Харківської облдержадміністрації.

У телефонній розмові художній керівник ансамблю Борис Колногузенко зазначив, що колектив у Ізраїлі приймали прекрасно, і всі виступи пройшли з аншлагом.

Довідка "SQ". Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю був створений у березні 2011 р. за проектом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Презентація ансамблю відбулася 7 травня під час урочистих заходів, присвячених 90-річчю митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. Великий Слобожанський ансамбль був учасником святкового концерту 9 травня на пл. Свободи (присвячений перемозі у ВВВ), урочистих заходів, присвячених 20-річчю незалежності України, що відбулися 24 серпня в Харківській області, етнофестивалю "Печенізьке поле" (10 вересня) та інших заходів.