Виставка гліптики (мистецтво різьблення на камені) "Геми-образи" архітектора Владлена Семенова відкрилася 20 жовтня в галереї "Мистецтво Слобожанщини" Харківського організаційно-методичного центру культури та мистецтва. Створенню колекції автор присвятив понад 40 років, і зараз вона нараховує близько 300 каменів.

Як повідомили "SQ" у галереї, виставка складається з гем (гема - твір гліптики, камінь з вирізаними зображеннями), скульптурних композицій з каменів і фотоколажів. Сюжети на різноманітні теми вирізані на морській гальці та напівдорогоцінному камінні.

В урочистому відкритті виставки, зокрема, взяли участь начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов і ректори харківських вишів. Експозиція працюватиме до 12 листопада.

Довідка "SQ". Владлен Трохимович Семенов народився 1940 р. у Полтаві. У 1968 р. закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут (зараз - Харківський національний університет будівництва та архітектури). У 1975-1985 рр. очолював Харківську організацію Спілки архітекторів України, 1982-1994 рр. був головним архітектором Харкова.

В.Семенов - завідуючий кафедри містобудування Харківської державної академії міського господарства, кандидат архітектури, професор, заслужений архітектор України, лауреат Державної премії в галузі архітектури, дійсний член Української академії архітектури, член експертної ради Міжнародної асамблеї столиць і великих міст.