Харків'яни у кінці жовтня - початку листопада візьмуть участь у деяких арт-подіях у Києві. Про це 21 жовтня розповіли "SQ" у Харківській міській художній галереї.

Зокрема, 28 жовтня в міжнародному центрі сучасного мистецтва "PinchukArtCentre" відкриється виставка 20-ти фіналістів конкурсу молодих художників. П'ятеро з них - харків'яни, лауреати фестивалю "Non Stop Media" різних років: це Аліна Клейтман, Гамлет Зіньківський, Іван Світличний, Микола Рідний та Тарас Кам'яний.

1 листопада в рамках міжнародної виставки-ярмарку сучасного мистецтва "Арт-Київ" у найбільшому виставковому залі Східної Європи "Мистецький арсенал" будуть представлені два проекти, ініційовані Харківською міською художньою галереєю та її партнерами. Один з них - проект "На землі" творчого тандему - живописця Юрія Ваткіна і фотографа Володимира Бисова. Буде представлений ​​абстрактний живопис (в основі якого лежить пейзаж) і відеоінсталяція, створена за матеріалами аерозйомки.

"Другий проект - це "олімпійська" збірна провідних харківських авторів, "важка артилерія" трьох поколінь художників", - повідомили в галереї. Її організовують спільно з галереєю "VOVATANYA". Старше покоління художників буде представлене роботами Бориса Михайлова і Віталія Куликова, середня - Павла Макова, Вачагана Норазян, Едуарда Яшина, активна молодь - творами Олени Полященко, Артема Волокітіна, Гамлета Зіньківського, Романа Мініна та Аліни Клейтман. Окрім демонстрації самих робіт протягом двох тижнів (до 13 листопада) харків'яни проведуть презентації, акції, перформанс та дискусії.