Виставка графіки "Чорний. Білий. Гладкий" Андрія Гладкого проходить у харківській галереї сучасного мистецтва "АС". В експозиції - малюнки в техніці монотипії у форматі поштового конверта. Як повідомили "SQ" у галереї, це малюнки "невідправлених листів", створені під час листування автора з англійською художницею. Також демонструється серія малюнків олівцем А.Гладкого, в яких він спробував зберегти якомога більше білого простору аркуша. У галереї зазначили, що дивлячись на ці роботи, створюється враження, що художник малював зображення суцільною стрічкою, не відриваючи руки від листа, оскільки він не використовує штрихів і плям.

В "АС" додали, що А.Гладкий відомий у Харкові як живописець, колорист, а персональна експозиція його графіки відкрилася вперше: "На ній представлений "невідомий" А.Гладкий - лаконічний, що використовує мінімум засобів".

Виставка працюватиме до 15 травня.

Довідка "SQ". Виставка відкрилася 19 квітня.

Монотипія - це техніка нетиражної друкованої графіки, печатки із одним унікальним відбитком, додаткова цінність якого в тому, що його абсолютно неможливо повторити.

А.Гладкий народився 1960 р. у Харкові. У 1978-1983 рр. навчався в Харківському художньо-промисловому інституті (нині - Харківська державна академія дизайну і мистецтв) на факультеті графіки. C 1989 р. - член Спілки художників України. Учасник всесоюзних, національних і міжнародних виставок (Німеччина, Польща, США, Франція). Роботи знаходяться в приватних, державних і корпоративних колекціях Великобританії, Німеччини, Росії, України, Франції та США.