У рамках III Міжнародного кінофестивалю "Харківський бузок" пройде фестиваль "Музика третього напряму". Про це 21 лютого повідомила член оргкомітету фестивалю, начальник управління преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. На фестивалі буде виконуватися музика, написана до кінофільмів. Як повідомив російський композитор Володимир Дашкевич, серед композиторів, чиї твори зможуть почути харків'яни, - Максим Дунаєвський, Євген Крилатов, Андрій Семенов, Євген Дога, Гія Канчелі, Олександр Зацепін та Родіон Щедрін. "Дуже б хотілося, щоб таке нетривіальне місто, як Харків, з його високою культурною заклопотаністю, чого не вистачає Москві й Петербургу, пригріло на своїх теплих україно-російських грудях такі явища і вийшло б у світові лідери", - зазначив В.Дашкевич.

У рамках фестивалю в харківському цирку відбудеться концерт "Пора-пора-порадуемся" ("Подвійний портрет"), на якому буде лунати музика В.Дашкевича, а також Ісаака і Максима Дунаєвського. За словами В.Дашкевича, зокрема, будуть виконані твори з фільмів "Цирк", "Мері Поппінс", "Три мушкетери".

Довідка "SQ". IIІ Міжнародний фестиваль короткометражного кіно "Харківський бузок" буде проходити в Харкові 22 - 27 травня 2011 р. У фестивалі візьмуть участь відомі французькі та російські знаменитості, пов'язані з кіно: актори Мілен Демонжо, П'єр Рішар, композитор Максим Дунаєвський, у складі журі - кінорежисери Алла Сурікова та Володимир Фокін, композитор Володимир Дашкевич. Також третій "Харківський бузок" відвідає французький дизайнер П'єр Карден, який привезе свій театр.