Московський державний академічний симфонічний оркестр під управлінням диригента Павла Когана вперше виступить у Харкові. Концерт відбудеться 30 жовтня в Харківській обласній філармонії. У філармонії відзначили, що Московський державний академічний симфонічний оркестр - один з провідних оркестрів світу, в репертуарі якого - класика і роботи сучасних композиторів. У філармонії також розповіли, що П.Коган - спадкоємець прославленої династії музикантів-скрипалів Леоніда Когана та Єлизавети Гілельс.

Програма музичного вечора в Харкові буде пов'язана з творчістю Людвіга ван Бетховена. Музиканти виконають його симфонію № 2, симфонію № 7 і два романси для скрипки з оркестром. Соліст - онук Л.Когана, юний скрипаль Данило Мілкіс. Він почав свою сольну кар'єру з виступу в Нью-Йорку (США), потім був запрошений брати участь у концерті майстрів класичної музики на саміті "Великої вісімки" в липні 2006 р. у Петергофі. Зараз з успіхом гастролює по всьому світу.

Довідка "SQ". Московський державний академічний симфонічний оркестр був заснований 1943 р. урядом СРСР і є одним з п'яти найстаріших концертних оркестрів Росії. Оркестр став одним з кращих симфонічних ансамблів країни, але був відомий насамперед виконанням російської та радянської класики. Під керівництвом Павла Когана (зайняв посаду художнього керівника і головного диригента оркестру 1989 р.) здобув світову популярність. П.Коган відразу реформував репертуар колективу, розширивши його європейськими та американськими музичними творами. Візитною карткою оркестру стали грандіозні монографічні цикли повних зібрань симфонічних творів найвидатніших композиторів: Брамса, Бетховена, Шуберта, Шумана, Штрауса, Мендельсона, Малера, Брукнера, Сібеліуса, Дворжака, Чайковського, Глазунова, Рахманінова, Прокоф'єва, Шостаковича, Скрябіна, Берліоза, Дебюссі, Равеля. Програми колективу складаються з симфонічної, оперної та вокально-симфонічної класики, робіт сучасних композиторів, безлічі забутих і незнайомих слухачам творів. Щорічно оркестр дає близько 100 концертів. Гастролі колективу регулярно проходять більш ніж у 50 країнах світу.