Перші Дельфійські ігри (у галузі мистецтва) Слобожанщини 19 травня відкрилися в Харківській області. Про це 20 травня повідомив "SQ" начальник Головного управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, міжнародний Дельфійський рух існує вже близько 10 років. Він формалізований у вигляді міжнародного Дельфійського комітету, штаб-квартира якого розташовується в Москві (Росія), в Україні - є місцевий Дельфійський комітет.

Як зазначив Д.Кузнєцов, восени минулого року збірна області вперше була відправлена ​​на молодіжні всеукраїнські Дельфійські ігри в Києві. "Ми навіть отримали там одну золоту медаль і ще більше перейнялися повагою до цих ігор. Тоді ж виникла ідея провести перші Дельфійські ігри в Харкові. За результатами цих ігор буде формуватися команда на всеукраїнські ігри до Києва", - зазначив Д.Кузнєцов.

За його словами, базою для розвитку дельфійського руху в Харківській області є близько 90 шкіл естетичного виховання. "З тими чудовими традиціями і досвідом, які склалися в нас у сфері естетичного виховання, ми просто не можемо не взяти участі в дельфійському русі. Крім цього, деякі наші школи самі є ініціаторами великих і навіть міжнародних конкурсів і фестивалів, але такого об'єднуючого заходу, як Дельфійські ігри, ще не було. Коли ми зіставили всі дані, то побачили, що отримаємо стимул для учнів шкіл естетичного виховання", - зазначив Д.Кузнєцов

Довідка "SQ". Дельфійські ігри - комплексне змагання в різних галузях мистецтва. Перші всеукраїнські молодіжні Дельфійські ігри відбулися в Києві 19-20 листопада 2010 р. Харківську область представляли сім учасників у семи з дев'яти номінацій, які завоювали золоту медаль (Олена Шостка у номінації "фотомистецтво") і два дипломи.

19 травня були пройшли змагання учнів шкіл естетичного виховання, які грають на духових та ударних інструментах, на баяні акордеоні і бандурі. 20 травня пройшли змагання в номінаціях "фортепіано" і "спів" у Харківському музичному училищі ім. Б.Лятошинського, номінації "хореографія" - в Харківському училищі культури. 21 травня будуть розіграні комплекти медалей у номінаціях "читці", "гітара" і "струнні народні інструменти", 22 травня - свої здібності продемонструють виконавці циркових номерів у приміщенні старого цирку.