Документальна фотовиставка кадрів з місць військових конфліктів, які відбувалися у ХХ і ХХІ ст., відкриється 21 березня в харківській художній галереї "Мистецтво Слобожанщини". Виставка є складовою частиною всеукраїнського проекту "Війна краде дитинство", організованого міжнародним благодійним фондом "Військове братство". Про це "SQ" повідомили в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.

Фотовиставка складається з кількох тематичних блоків: Друга світова війна, Афганістан, Південна Осетія (Беслан), США (Нью-Йорк 9/11), Японія (Хіросіма і Нагасакі). "У всіх цих точках планети відбувалися трагічні події, які тягли за собою голод, хвороби і покалічені долі. З року в рік підсумком усього цього стає втрачене дитинство. Виставкою організатори прагнуть донести підростаючому поколінню зміст таких понять, як "добро", "співчуття" , "милосердя" і цінність життя як такого", - відзначили в центрі культури.

В експозиції представлені роботи всесвітньо відомих фотографів, власників безлічі престижних нагород: Роджера Бали, Єфрема Лукацького, Олександра Глядєлова, Амії Вітале, Берната Арманга, а також фотоматеріали з музеїв і меморіальних комплексів, які експонуються вперше.

Під час роботи виставки в Харкові почнеться всеукраїнська акція "Журавлик пам'яті". Всі охочі зможуть скласти орігамі - паперового журавлика як символ пам'яті про загиблих і надії на краще життя. Після закінчення акції з журавликів буде створена інсталяція, яку продемонструють у багатьох містах України. В рамках виставки будуть проходити екскурсії, майстер-класи з виготовлення журавликів, творчий конкурс малюнків, демонстрація постановок інтерактивного театру з акторами-дітьми.

Виставка триватиме до 31 березня.