Академічний хор ім. В.Палкіна Харківської обласної філармонії отримав Гран-прі 30-го міжнародного фестивалю хорового співу "Хайнівські дні церковної музики". Він проходив з 8 до 14 травня в польському місті Хайнувка. Як повідомили "SQ" у філармонії, це один з найвідоміших та найпрестижніших фестивалів церковної хорової музики у світі. За Гран-прі боролися 40 хорів у різних категоріях, з них шість - у категорії "професіонали". У ній і переміг харківський хор.

У філармонії відзначили, що спеціально для фестивалю хор підготував складну і різноманітну програму. За правилами фестивалю, вона повинна складатися переважно з православних церковних співів (світська музика не вітається), бути історично різноманітною і мати риси розвитку музичного стилю. Ключовим харків'яни вибрали твір Максима Березовського, який і вразив журі і був вибраний для гала-концерту. Членами журі були фахівці в області хорового співу з Білорусі, Польщі, Росії, Сербії та України.

Довідка "SQ". У 1980 р. за ініціативою народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Т.Шевченка В'ячеслава Палкіна був створений камерний хор, який 1990 р. отримав статус філармонійного. Це мобільний творчий колектив, здатний працювати у різних стилях і жанрах хорової музики. Хор неодноразово перемагав у престижних всеукраїнських і міжнародних хорових конкурсах.