25 тис. осіб відвідали харківські музеї і галереї в ніч з 14 на 15 травня в рамках акції "Ніч музеїв". Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради з посиланням на дані Департаменту культури міськради. За даними департаменту, це рекордна для міста кількість учасників акції.

У "Ніч музеїв" безкоштовно працювали десять установ культури: Харківський художній музей, Харківський літературний музей, Міський музей Клавдії Шульженко, Морський музей, Харківський планетарій ім. Юрія Гагаріна, Муніципальна галерея, галерея "АВЕК", галерея "VOVATANYA", "Вітальня на Дворянській" і Харківська державна академія дизайну і мистецтв.

Як зазначили в Департаменті, зокрема, в музеї К.Шульженко через велику кількість охочих співробітникам довелося залишитися на всю ніч і організовувати позапланові екскурсії. В саду ім. Шевченка, біля пам'ятного знаку "50-а паралель", до 12 години ночі стояла черга, щоб подивитися в телескоп на зірки. Літературний музей зібрав у своєму дворику охочих послухати сучасних харківських поетів у супроводі відомих музичних груп. У галереї "АВЕК" була створена атмосфера ретро, ​​і безліч пар танцювали танго.

Довідка "SQ". Всесвітня акція "Ніч музеїв-2011" була присвячена темі "Музеї і пам'ять". У цю ніч музеї всього світу традиційно відкривають двері для відвідувачів ввечері і вночі, а також готують спеціальні програми: виставки одного дня, концерти, спектаклі, авторські екскурсії, майстер-класи, історичні реконструкції.