Сьогодні, 17 жовтня, в Успенському соборі (Харків) відбудеться шостий фестиваль "Покровські голоси" (початок - о 17.00). Про це повідомив "SQ" заслужений артист України, представник оргкомітету фестивалю Віктор Цицирєв. За його словами, в ході фестивалю духовні і світські хори виконають твори духовної музики. Серед організаторів - Харківська єпархія Української православної церкви, Російське національне культурне товариство, Асоціація майстрів російської народної творчості та Харківська обласна філармонія.

Як зазначив В.Цицирєв, у фестивалі братимуть участь академічний камерний хор ім.Палкіна, хор Харківської академії культури, хор Покровського монастиря, а також хор Харківської спеціальної музичної середньої школи-інтернату. Фестиваль проходить щороку. Зазвичай у ньому беруть участь закордонні хори, зокрема, з Росії (монастирський і семінарський хор з Бєлгорода). Але цього разу росіяни не співатимуть на фестивалі, тому що вони недавно приїжджали до Харкова, супроводжуючи патріарха Кирила.

Довідка "SQ". 8 травня патріарх Московський і всієї Русі Кирило, митрополит Київський і всієї України Володимир та й інші православні ієрархи на пл.Свободи в Харкові провели божественну літургію, на яку зібралося кілька тисяч мешканців Харківської області.