Харківський державний академічний російський драматичний театр ім. О.Пушкіна приступив до постановки нової вистави "Тойбеле її демон". У її основі - однойменна п'єса єврейського письменника зі США, лауреата Нобелівської премії з літератури 1978 р. Ісаака Башевіса-Зінгера.

Режисер спектаклю - художній керівник російського театру "Вільний простір" (Орел) Олександр Михайлов, художник - головний художник Республіканського академічного російського театру драми (Уфа) Володимир Корольов. Жанр вистави - трагікомедія, містична мелодрама. У постановці, як і в п'єсі, буде всього сім героїв. Прем'єра запланована на 24 лютого.

Як розповів журналістам О.Михайлов, майже завжди в центрі творів І.Зінгера - "інтелігентний дивак", дивна людина трохи не від світу цього, творча, з фантазією. "Автор поміщає героя в різний час: змінюються одяг, побутові умови, але труднощі взаємини героя з соціумом залишаються, - зазначив режисер. - У цій п'єсі І.Зінгер розширив цю тему: є дивні жінка і чоловік. Між ними виникають дуже цікаві взаємини, замішані на космічних законах".

За словами О.Михайлова, основні теми творів І.Зінгера - дивина людської природи, недосконалість, трагічність існування і любов.