Олег Скрипка пригласил харьковчан на Парад вышиванокВсеукраїнський Парад вишиванок пройде 24 серпня, в День незалежності України, у Києві. У рамках параду відбудеться фестиваль писанки. "Ми б хотіли бачити делегацію із Слобожанщини у нас у Києві", - повідомив 14 березня в Харкові голова художньої ради фестивалю, музикант Олег Скрипка. Як розповів голова оргкомітету параду Ігор Добруцький, для участі в заходах запрошені всі обласні центри України. Зараз у регіонах художники розписують величезні писанки, приз за кращу з яких складе 100 тис.грн.

Парад розпочнеться ходою байкерів у вишиванках, потім проведуть представлення міст і писанок, які провезуть від Європейської площі до Співочого поля в супроводі творчих колективів. Парад триватиме три години і транслюватиметься по телебаченню. На Співочому полі відбудуться конкурси вишиванок (жіночої, чоловічої, дитячої), акапельного співу, виставка квітів. Переможців конкурсу вишиванок чекає приз у 15 тис. грн. Парад планується завершити концертом. Великі писанки з різних міст будуть встановлені в музеї національної архітектури та побуту "Пирогово".

"Ми б хотіли, щоб ваш регіон був яскраво представлений у Києві, щоб вас помітили, і якщо у вас буде достатньо харизми, ви зможете виграти приз - 100 тис. грн. - і золоту писанку. Але будьте обережні: ми проїхалися багатьма містами, у них великі амбіції, люди серйозно готуються ", - повідомив О.Скрипка. І.Добруцький зазначив, що золота писанка - це перехідний приз, виготовлений Київським ювелірним заводом.

Як повідомила керівник прес-центру Харківської міськради Ольга Мірошниченко, харківську писанку будуть розписувати учні художньої школи. До Великодня (відзначається цього року 15 квітня - "SQ") вона буде встановлена ​​в центрі міста, в районі зоопарку. За словами Добруцького, з 15 березня до 15 квітня учні українських шкіл будуть розписувати писанки, якими у різних регіонах прикрасять "пасхальні дерева". Крім того, на Параді вишиванок організатори планують зареєструвати кілька рекордів для Книги рекордів України.

"Я не за військовий парад, який проходить щороку в Україні. Замість нього ми проведемо художній Парад вишиванок", - заявив О.Скрипка. Він запросив харків'ян приїхати 24 серпня в Київ і відвідати святкові заходи.