Харківський театр "Майстерня 55" підготував виставу "Ідіот. Частина 1" за романом Федора Достоєвського. Прем'єра відбудеться 14 лютого. У виставі грають студенти театрального факультету Харківського державного університету мистецтв ім. І.Котляревського. Про це повідомив журналістам викладач ВНЗ і режисер спектаклю Леонід Садовський. Прем'єра пройде на театральному факультеті університету за адресою вул. Чернишевського, 79. Ще два покази відбудуться 20 і 28 лютого.

Вистава називається "Ідіот. Частина 1", оскільки поставлена лише перша частина роману. Незважаючи на це, за словами режисера, вистава вийшла композиційно-завершеною і самодостатньою. Студенти-актори вже почали роботу над другою частиною "Ідіота".

Також Л.Садовський додав, що твори Ф.Достоєвського - прекрасний навчальний матеріал для студентів, оскільки в них добре виписані характери героїв. "На академічної класиці, я переконаний, і потрібно готувати майбутніх акторів: вона дозволяє відточувати майстерність і ставати глибше професійно", - зазначив режисер.