Телепроект "Поетичне місто" 14 лютого стартував на харківському телеканалі "Simon". Вихід телециклу, який є спільним проектом телеканалу, літературного альманаху "ЖУК - Жива українська культура" і "Театру на Жуках", приурочений до Дня святого Валентина. Як повідомив "SQ" продюсер театру Дмитро Терновий, у рамках проекту знято серію сюжетів, у яких талановиті харківські поети читають власні вірші, а їх авторське виконання органічно обрамляють міські та пейзажні відеозамальовки. Сюжети будуть транслюватися на телеканалі в перервах між телевізійними програмами. Зараз записані і транслюються перші чотири фрагменти, в яких свої ліричні вірші читають поети Марія Сорокіна, Михайло Горобець, Галина Бабак та Олександр Євтушенко. Надалі ці та наступні записи будуть виходити в ефір без прив'язки до святкових дат.

"Перші ж замальовки показали, що все виходить красиво, незвично, і в цілому виходить абсолютно неординарний проект, подібного якому, схоже, немає на інших ефірних телеканалах - ні на харківських, ні на центральних", - зазначив Д.Терновий.

За його словами, сьогодні телевізійний ефір, орієнтований на смак масового глядача, перенасичений розважальними програмами, але при цьому скрізь відчувається кричущий дефіцит передач, присвячених культурі. "Ми сподіваємося, що проект "Поетичне місто" не тільки допоможе заповнити одну з найбільш помітних білих плям - повну відсутність на екранах живого поетичного слова, але і послужить формуванню нового смаку і нового запиту на культурний продукт у глядацької аудиторії. Крім того, він дасть харків'янам можливість познайомитися з творчістю талановитих сучасників-літераторів, покаже, наскільки багате поетичне середовище існує в місті. Нарешті, завдяки втіленню цього задуму самі поети отримають рідкісну можливість безпосередньо звернутися до широкої аудиторії", - зазначив Д.Терновий.