Виставка словенської архітектури: "Словенія. Майстри й архітектурні стилі ХХ століття" відкрилася в Харкові. Про це 13 жовтня повідомили "SQ" в Українсько-словенському союзі підприємців (УССП). Виставка приурочена до візиту до Харкова президента Словенії Данила Тюрка. Урочисте відкриття виставки відбулося 12 жовтня в день візиту президента, а з 13 жовтня до 12 листопада виставка буде відкрита для відвідувачів.

Як відзначили в УССП, тематично виставка поділена на три розділи, що відповідають трьом етапам розвитку словенської архітектури в ХХ ст. - 1918 - 1940 рр., коли Словенія входила до складу Югославії, 1945 - 1991 рр. - етап соціалістичного режиму в Югославії та Словенії, 1991 - 2011 рр. - період незалежності Словенії. Автор виставки - викладач Університету архітектури у Венеції Лука Скансен. Усього на виставці представлено близько 70 експонатів.

Довідка "SQ". У 2006 р. Л.Скансен отримав докторський ступінь у галузі історії архітектури міста. Займається дослідженням архітектури Словенії та Хорватії, веде семінари з сучасної архітектури міст. Входить до складу міжнародної дослідницької групи "Незавершений модернізм - між утопією і прагматизмом". Написав книги і наукові публікації, присвячені діяльності архітекторів ХХ ст., аналізу історії розвитку архітектури в Східній Європі.

Виставка проходить у ЖК "Дім на Набережній" (пров. Банний, 1).