"Виставку картин викладачів художніх шкіл та відділень шкіл естетичного виховання Харківської області "Різдвяний подарунок Слобожанщині" планується зробити щорічною", - розповіла 12 січня "SQ" завідувачка мистецької галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Харків) Віра Лагутіна. За її словами, проект створення щорічної виставки розробляється в обласному навчально-методичному центрі підвищення кваліфікації працівників культурно-просвітницьких установ. Перша виставка учительських робіт зараз проходить у галереї.

Як зазначила В.Лагутіна, на першій виставці експонується близько 100 робіт у техніках художнього і декоративного мистецтва. Серед представлених жанрів - портрети, пейзажі, натюрморти, іконопис та інші. Для участі у виставці було запропоновано дуже багато робіт, і в результаті на виставку потрапили не всі: частину робіт відхилили, виходячи з художньої цінності, інші - тому що не вистачило виставкових місць. Якщо буде прийняте рішення організувати виставку наступного року, на ній будуть представлені нові роботи.

Поки в галереї проводиться тільки одна щорічна виставка, на якій експонуються роботи студентів Харківського художнього училища.

Довідка "SQ". Виставка робіт викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання Харкова та області "Різдвяний подарунок Слобожанщині" проходить у галереї "Мистецтво Слобожанщини" Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва з 22 грудня 2011 р. по 14 січня 2012 р. У експозиції представлені твори різних жанрів: картини, ікони, скульптура, кераміка, вироби в техніці валяння, батик, лакова мініатюра і вишивка.

Галерея "Мистецтво Слобожанщини" була заснована у грудні 1999 р. Її експозиції представляють твори різних художніх напрямів - живопис, графіку, фотографію, декоративне мистецтво. Навесні 2011 р. галерея стала структурною частиною Харківського обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва. Експозиції в галереї змінюються кожні два тижні.