П'ятий міжнародний джазовий фестиваль "Kharkiv ZaJazz Fest" відкриється 12 травня в Харкові. На концерті уперше у статусі офіційних учасників фестивалю виступлять харківські джазові колективи "Maria Group", "Marble boy", "Symbol stream", "Sweet sisters with misters", "Show Boat" і "Zефир".

Як повідомив один з організаторів фестивалю й автор його концепції Дмитро Кутовий, п'ятий "Kharkiv ZaJazz Fest" буде спрямований на "презентацію явища харківського джазу". Зокрема, в рамках фестивалю відбудеться презентація проекту "X... Jazz". Відвідувачам представлять п'ять нових дисків харківських музикантів: прем'єрні - два альбоми саксофоніста Артема Васильченка, альбом контрабасиста Дениса Дудка, гітариста Євгена Пугачова і колективу "NEW JAZZ PROJECT", а також третій альбом піаніста Сергія Давидова. Чотири альбоми увійшли до музичної серії "X... Jazz collection". За словами Д.Кутового, організатори хочуть показати світу, що таке харківський джаз, і розраховують на те, що ці диски побачать найбільші музичні менеджери й організатори міжнародних фестивалів.

Також на фестивалі відбудеться прем'єра документального фільму "Х ... й джаз", провокативну назва якого організатори підібрали навмисно. Фестивальні заходи будуть проходити у Будинку актора та клубі "Пінтагон".

П'ятий "Kharkiv ZaJazz Fest" завершиться 15 травня. З програмою фестивалю можна познайомитися тут.