Харьковский журналист С.Потимков презентовал книгу стихов "Инициация" Харківський журналіст С.Потімков презентував книгу віршів "Ініціація" Харківський журналіст Сергій Потімков 11 листопада презентував книгу своїх віршів "Ініціація". За словами автора, до збірки увійшли вірші, написані ним улітку цього року під час перебування в лікарні.

"Раніше я презентував книгу, яка називалася "Професія - Потімков". Там вірші складали десь одну п'яту частину, і це були вірші, які писалися протягом усього життя. А цей рік для мене був дуже важким. Я побував у двох реанімаціях . У липні-серпні кожен день о 5-6 годині ранку мене "просипали", і я писав вірші. Тільки вранці. Якби не було цих двох місяців інтенсивної диктування, то не було б і цієї книги. Я пройшов якийсь досвід, почув слова, які без цих випробувань я б не почув, і результатом усього цього стала книга. Я не кажу, що це містичний досвід. Реально я бачив сни наяву, і ось частиною цих снів я поділився. Може, це звучить самовпевнено, але це так . До речі, процес диктування припинився після того, як мене збила машина", - зазначив С.Потімков.

Він повідомив, що книга видана видавництвом "Фоліо", її тираж склав 1,5 тис. прим. "Для поезії це навіть занадто великий тираж. Але я не думаю про те, як книга розійдеться. Я знаю, що вона мене переживе, їїХарьковский журналист С.Потимков презентовал книгу стихов "Инициация" будуть читати, оскільки тут видно автор, і цього для мене достатньо. У мене була необхідність висловитися, і я висловився", - заявив С.Потімков. За його словами, у книзі досить багато речей приховані. "В анотації є часткова відповідь, що це за книга: "Це книга-гра - гра словами, смислами, почуттями, але справжніми словами, смислами і почуттями. Ініціатор цієї книги дозволяє собі багато чого не договорювати. Він вірить, що ініційований відчує недомовлене. Включаючись до запропонованої гри, згадаємо, що Карл Юнг пов'язував ініціацію зі зціленням. Читайте С.Потімкова і будьте здорові!"- заявив автор.

Наступного тижня у Харківській обласній філармонії відбудеться творчий вечір С.Потімкова, де він представить свої нові та старі твори.

Довідка "SQ". С.Потімков - журналіст, колишній автор і ведучий харківської телепрограми "Комендантська година". Народний депутат ВР третього і п'ятого скликань. Журналістикою С.Потімков став займатися 1986 р., до цього був військовим перекладачем в республіках Уганда й Ефіопія, викладав англійську мову в Харківському державному унівеситету культури та Харківському національному ніверсітете ім.В.Каразіна.