Харківський державний академічний російський драматичний театр ім. О.Пушкіна готує чотири прем'єри. Всі їх покажуть в цьому театральному сезоні. Як повідомила "SQ" 10 листопада завідувач літературною частиною театру Ольга Андрєєва, 10 грудня відбудеться прем'єра вистави "Характери". За її словами, це інсценування оповідань російського письменника і кінорежисера Василя Шукшина: вісім його творів об'єднані в один спектакль, якому будуть притаманні народність і комічність.

У лютому відбудеться прем'єра вистави "Безіменна зірка" за однойменною п'єсою румунського письменника Михайла Себастьяна. "Це лірична драма про любов, про життя, про шлях, який обирає людина", - зазначила О.Андрєєва.

Також театр готує виставу "Очі дня" за п'єсою російського драматурга Олени Греміної. Він розповідає про Мата Харі, її життя і пов'язані з її іменем події. О.Андрєєва зазначила, що з малайської мови "Мата Харі" перекладається як "очі дня". Нову постановку глядачі зможуть побачити в травні.

Ще одна прем'єра, вистава "Прощання під вальс Шопена", запланована на кінець театрального сезону - липень. В основі постановки - п'єса англійського драматурга 20 ст. Нейла Хантера. Її переклад театру передав співробітник посольства Росії в Києві. "Це драматична історія про пошук свого місця в житті. Зустрічаються абсолютно протилежні люди і змінюють один одного. Вистава розповідає про те, як ця зустріч змінює їхні долі", - зазначила О.Андрєєва.