Харківський театр "Нова сцена" готує вистави за творами французького драматурга Альфреда де Мюссе. Для роботи над новими постановками з Санкт-Петербурга приїхав режисер Олексій Янковський. Як повідомив "SQ" керівник театру Микола Осипов, зараз проходить другий етап репетицій п'яти п'єс. У результаті глядачам планується представити три прем'єри: комедію, драму і "казку для дорослих".

О.Янковський повідомив, що ставив спектаклі в різних містах Росії та за її межами, але в Харкові - вперше. Також режисер відзначив, що зараз постановки виглядають "як зелений листок", але коли вони будуть готові, харків'яни побачать "справжню троянду".

Керівник театру зазначив, що вирішив запросити для роботи О.Янковського, тому що він відомий режисер, спектаклі якого стали учасниками та переможцями багатьох міжнародних фестивалів. Також, за словами М.Осипова, О.Янковський досвідчений педагог, який володіє техніками і технологіями сучасного театру, що буде корисним для акторів "Нової сцени". "Упевнений, що вистава у постановці О.Янковського сколихне театральний світ Харкова", - заявив М.Осипов.

Довідка "SQ". Перша освіта О.Янковського - актор. Також закінчив Санкт-Петербурзьку державну академію театрального мистецтва (СПбДАТІ) за фахом "режисер драматичного театру". Стажувався в Москві в Центрі ім. В.Мейерхольда. Навчався в асистентурі і викладав на кафедрі режисури СПбДАТІ. Працював режисером-постановником у Театрі сатири на Василівському (Санкт-Петербург), а також у Чернігівському молодіжному театрі. Був художнім керівником театру "Особняк" (Санкт-Петербург). У 2000 р. відкрив театральну майстерню з реабілітації акторів державних і академічних театрів драми "АСБ". Поставив близько 20-ти вистав. У 2004 р. постановки О.Янковського "Активна сторона Нескінченності" і "Я ... вона ... не Я і Я" увійшли до ювілейної програми Національної театральної премії та фестивалю "Золота маска".