Дні грецької культури пройдуть з 8 жовтня до 4 листопада в Харкові. Вони відкриються концертом музики грецьких композиторів, який відбудеться 8 жовтня (початок о 17.00) у камерному залі Харківського національного університету мистецтв ім. І.Котляревського.

Як зазначено на сайті Харківської міськради, в рамках Днів грецької культури 15 жовтня у відділі рідкісних книг і рукописів Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В.Каразіна (ЦНБ ХНУ) пройде круглий стіл, присвячений історії грецьких рукописів з фондів бібліотеки (початок о 13.00).

22 жовтня в конференц-залі ЦНБ ХНУ розпочнеться показ грецького художнього фільму "Охі" Діміса Дадіраса (о 13.00).

29 жовтня в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті на факультеті підготовки іноземних студентів пройдуть урочистості з нагоди державного свята Греції Охі (о 15.00).

4 листопада в виставковому залі ЦНБ ХНУ відбудеться відкриття виставки "Візантійські Салоніки" (о 15.00).


 

Довідка "SQ". Дні грецької культури в Харкові проходять з 2002 р. Їх мета - познайомити харків'ян із культурною спадщиною та традиціями давньої Еллади, сучасної Греції і греків України.

Дні грецької культури проходять за сприяння Харківської міськради, одеської філії Грецького фонду культури, Харківського національного університету ім. В.Каразіна, Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, Харківського національного університету мистецтв ім. І.Котляревського та міського товариства греків "Геліос".

Харківське міське товариство греків "Геліос" створене 1989 р. Зараз воно об'єднує понад 600 етнічних греків. Основні цілі діяльності товариства - збереження національної культури греків України, відродження грецьких традицій, вивчення мови і культури історичної батьківщини, розвиток міжнародних і міжкультурних українсько-грецьких зв'язків, надання соціальної та правової допомоги членам товариства. При "Геліосі" працюють недільна школа з вивчення новогрецької мови та вокально-танцювальний ансамбль "Армонія".