Виставка театральних костюмів, ескізів до них і макетів декорацій до спектаклів відкрилася 3 жовтня в харківській галереї "Маестро". Цією експозицією галерея відзначає своє 15-річчя.

На виставці можна побачити роботи художників, які в різний час працювали над постановками спектаклів на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка (ХНАТОБ). Представлені експонати складають колекції Харківського художнього музею та ХНАТОБ.

"Театральна виставка - це завжди свято. Подібні виставки дозволяють глядачам трохи зазирнути за лаштунки, прочинити завісу таємниці, якою завжди оповита театральне життя", - зазначила заступник директора з наукової роботи художнього музею Лариса Абраменко. Так, відвідувачі галереї можуть побачити ескізи до вистав, які давно зійшли зі сцени, не були реалізовані, а також до тих, які йдуть до сьогодні, можуть розглянути костюми поблизу, а не на сцені. "Все, що ви бачите на виставці - це лише мала дещиця тієї гігантської роботи, виконаної в оперному театрі за роки його існування", - додала головний художник ХНАТОБ Надія Швець.

Виставка працюватиме до 17 жовтня.

Довідка "SQ". Художня галерея "Маестро" відкрився 1 жовтня 1997 р. З цього часу в ній пройшло більше 400 виставок. Галерея розташована в будівлі театру опери та балету, в правому крилі.