Харківський "Театр на Жуках" почав роботу над двома новими виставами, які планує представити глядачам до нового року. Як зазначила режисер театру Ольга Тернова, обидві постановки готуються на оригінальному матеріалі, в їх основі - авторська переробка прозових текстів. За традицією, що склалася в театрі, до прем'єрних показів назви нових постановок не оприлюднюються.

У театрі повідомили, що одна з вистав вирішується в дусі середньовічної лицарської казки. Її основою стала казкова повість відомого французького письменника, який жив у кінці 19-го - початку 20 ст. Автор інсценізації - О.Тернова. Друга постановка - в жанрі трагедії за повістю болгарського письменника середини 20-го ст. Інсценування до цієї вистави написав продюсер і актор театру Дмитро Терновий.

У театрі відзначили, що трупа вперше взялася за дві постановки одночасно. "Для всіх нас це абсолютно новий досвід. Він тим більше цінний, що важко уявити собі дві більш протилежні за жанром і духом роботи", - зазначила О.Тернова.

Довідка "SQ". "Театр на Жуках" (від скороченої назви сел.Жуковського, на території якого розташований театр) - один з наймолодших недержавних театрів Харкова. Свій перший спектакль ("Вибір" за п'єсою Григорія Горіна "Забути Герострата") театр показав 16 грудня 2007 р. Ця дата стала днем ​​народження театру. Зараз у репертуарі театру - п'ять спектаклів: "Вибір", "Єхай" за однойменною п'єсою Ніни Садур, "Дванадцята ніч" за однойменною п'єсою Вільяма Шекспіра, "Ми дбаємо багато" за п'єсою "Блазні" Д.Тернового і "Пластилін світу" за казкою Е.Клюєва. Театр є володарем "Срібної маски" міжнародного театрального фестивалю "Південні маски" (Миколаїв, квітень 2010 р.). Усі роботи поставлені режисером О.Терновою. Трупа складається переважно з непрофесійних акторів. Театр має камерний зал, розрахований на 40 глядачів, який обладнаний у приватній гімназії "Очаг".